Cinc residències de la regió de Girona tenen brots de covid-19

99 centres estan lliures d'infeccions i 8 més tenen casos sota control

Un total de 163 centres residencials de serveis socials a Catalunya tenen a dia d’avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. En concret, hi ha 122 centres de gent gran; 23 centres per a persones amb discapacitat; 4 centres de salut mental i 14 en altres recursos residencials, com centres d’infància, per persones en risc d’exclusió i d’altres.

Hi ha 783 residents que són casos confirmats de covid (un 1,4% del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus. Tot i així, 63  persones estan hospitalitzades i n’hi ha 1 a la UCI.

Pel que fa als professionals, 639 han donat positiu (1,4% del total), 4 han estat ingressats a l’hospital i 1 és a la UCI.

Al llarg de la darrera setmana (del 18/07 al 24/07) hi ha hagut 30 defuncions de residents per covid19. Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, hi ha 630 casos actius (1,3% dels residents) en 122 residències.

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 117 casos actius entre els residents (1,8% del total) en 23  residències. Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 7 casos actius de residents (0,6% del total) en 4 residències.

Brots a les residències gironines

Segons dades del Departament de Salut, la Regió Sanitària de Girona presenta un total de 99 residències en verd (sense casos covid entre els seus usuaris), 5 en codi vermell (amb casos actius de covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació) i 8 en taronja (presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d’espais de la residència).