L'Hospital de Blanes anul·la l'actvitiat quirúrgica pels elevats ingressos de covid-19

La mesura entrarà en vigor dilluns vinent

A causa de la pressió assistencial provocada per la covid-19, l’Hospital de Blanes (Selva) anul·la a partir del pròxim dilluns 2 d’agost l’activitat quirúrgica programada que requereix ingrés i es mantindrà la cirurgia sense ingrés i la cirurgia no ajornable (urgent). L’Hospital de Blanes concentra l’activitat quirúrgica de traumatologia i oftalmologia.

Pel que fa a l’Hospital de Calella, l’altre centre gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, des del 19 de juliol, també es manté suspesa l’activitat quirúrgica programada no urgent i que requereix ingrés, donant prioritat als processos oncològics i en general a tota l’activitat no demorable, i també continua oberta la unitat de cirurgia sense ingrés.

El principal objectiu d’aquestes mesures és alliberar llits d’hospitalització per poder atendre els pacients afectats per la covid-19 i les urgències no covid-19 que ho requereixin. Aquestes mesures es revisen periòdicament i es van adaptant segons l’evolució de les dades i la situació de cada centre.