Facebook cau i deixa sense servei a mil milions d'usuaris

La popular xarxa social ha restablert el servei passada una hora

(Actualitzat a les 00:38h)

La popular xarxa social Facebook ha patit una caiguda en els seus servidors i ha deixat sense servei a mil milions d'usuaris. L'avaria s'ha detectat a través de diverses piulades a Twitter i la confirmació ha arribat a través del web Downrightnow.com el qual ha informat de la incidència a les 23:15h del dilluns i de forma gradual han anat caient tots els servidors per un període de trenta minuts.

De moment encara no hi ha confirmació oficial per part de Facebook.

El servei s'ha restablert de forma gradual a partir de les 00:24h d'avui dimarts. A Catalunya els usuaris han patit una interrupció d'entre 20 i 30 minuts, mentre que en altres continents no han pogut accedir al seu compte fins passada una hora.

Amenaça d'Anonymous

El passat 2 de novembre el grup Anonymous va amenaçar amb fer caure Facebook de forma permanent mitjançant un atac als seus servidors. Des de la companyia amb més usuaris actius a la xarxa es va restar importància a aquestes declaracions i van explicar que "això no passarà mai". Es desconeix de moment si la caiguda s'atribueix a una avaria o bé un atac d'Anonymous.