Girona inaugura una nova àrea d'esbarjo per a gossos al parc de la Devesa

Té 2.000 metres quadrats amb un circuït de jocs d'agilitat, abeurador, papereres i bancs

L'Ajuntament de Girona ha inaugurat aquest dimecres a la tarda la nova àrea d'esbarjo per a gossos al parc de la Devesa, situada concretament al passeig del Ter, al sector del Camp de Mart. L'alcaldessa del municipi, Marta Madrenas, i el regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, han presentat l'espai, una zona de més de 2.000 metres quadrats preparada per al benestar i la seguretat dels animals i enfocada al seu gaudi.

Durant l'acte, un equip d'educadors canins ha fet una demostració sobre el funcionament i beneficis dels jocs que conté l'espai i sobre pautes bàsiques d'obediència dels animals. Han explicat com utilitzar els diversos elements i han donat pautes de socialització per a cadells i per a gossos poc socialitzats.

També s'han repartit ampolles de plàstic a qui ha assistit a l'acte amb la seva mascota, per facilitar que tothom aboqui aigua sobre les miccions. El perímetre de l'espai està tancat i té dos accessos, un per als usuaris i l'altre per al serveis de neteja i desinfecció. Disposa d'un circuit amb sis jocs d'agilitat, un abeurador amb sistema de drenatge, un dispensador de bosses per a excrements, papereres, bancs i il·luminació.

En una segona fase està previst plantar-hi arbres i altres elements per fer ombra. També s'està estudiant establir un calendari d'activitats dirigides. "La Devesa ha de ser un parc urbà molt més viscut, i l'equipament que inaugurem és un dels que faran factibles aquest objectiu", ha indicat Madrenas.