Un miler de persones es concentren a Girona per defensar l'escola en català

La plataforma Somescola demana al Govern "contundència política" contra Wert

Abans de començar la lectura del manifest, el president d'Òmnium Cultural del Gironès ha valorat com a un "atac frontal" a la "línia de flotació d'un dels pilars" de Catalunya l'avantprojecte de la nova llei LOCME impulsada pel ministre Wert i ha subratllat que "mai dels mais" es pot fer un sol "pas enrere" en matèria lingüística. "Discutir el model d'immersió lingüstícia és un sense sentit i un atac únic i estrictament polític", ha dit Martí, que ha demanat al Govern una resposta "contundent" com podria ser la insubmissió de la futura llei.

Per altra banda, també ha animat als assistents a sortir al carrer "les vegades que faci falta" i que els catalans s'armin de "valor" i "raons" per respondre el que consideren una "obsessió malaltissa" i "preconstitucional" de Wert envers la llengua catalana.

La plataforma Somescola.cat denuncia que el Ministeri d'Educació pretén equiparar el català al nivell de tercera llengua estrangera alhora que alerta de la "fractura social" i el retrocés que suposarà "segregar" els alumnes en funció de la llengua. També reivindiquen el "model d'èxit" que ha demostrat l'escola catalana en els 35 anys que porta funcionant el model d'immersió i que ara Madrid pretén "esborrar", segons el col·lectiu.

Entre els assistents hi havia persones de totes les edats, famílies i representants del sector educatiu i cultural, però també de les forces polítiques a Girona, com ara el seu alcalde, Carles Puigdemont (CiU), el primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, i el diputat d'ERC recentment elegit i alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, entre d'altres. L'acte ha finalitzat amb el cant d'Els Segadors. A la demarcació de Girona s'han reproduït concentracions similars a diferents punts, com ara Olot, Figueres i Palamós.