Quatre casals d'estiu de Lloret faran tests d'antígens automostra

El projecte ha comptat amb la participació de 75 joves de més d'onze anys

Quatre casals d'estiu de Lloret de Mar (Selva) han participat en una prova pilot que consistia en fer-se tests d'antígens per la via d'automostra. L'objectiu era veure fins a quina punt és viable i té prou acceptació aquest tipus de cribratge en el món del lleure si fos necessari en determinades situacions.

Aquesta prova pilot ha estat organitzada per l'Ajuntament de Lloret de Mar i el Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les ITS i SIDA a Catalunya (CEEISCAT). Les proves eren de caràcter voluntari i tots els participants necessitaven el consentiment dels pares. En aquest projecte hi han participat 75 joves de més d'onze anys i els monitors dels grups del casal d'estiu.

Els tests d'antígens que s'han fet els joves eren a partir de mostres nasals que ells mateixos s'extreien i posteriorment interpretaven els resultats de les proves. Els participants rebien un sobre amb una enquesta sobre la covid-19 i tot el material necessari per fer-se el test. Després, l'equip investigadors explicava com havien de prendre's la mostra i es feien les proves en uns espais habilitats.

D'entre tots els participants només un usuari va sortir positiu i es va fer la PCR al CAP del municipi. Preventivament, també es va confinar tot el grup del casal, tal com marca el protocol de seguretat.