L'ocupació hotelera s'ha incrementat un 10% aquest pont de la Puríssima a Olot

Han visitat la ciutat més persones provinents de la província del Barcelonès i el Tarragonès

D’altra banda, també cal destacar l’augment dels visitants tarragonins, que han crescut fins a un 375%. Un dels motius d’aquest increment ha estat la possibilitat de visitar la XIV Biennal de Pessebres de Catalunya, que ha reforçat la difusió i el posicionament d’Olot com la capital del pessebre català.

El perfil del visitant ha estat en un 37,3% el d’una parella, un 36,3% ha vingut en grup, un 22,6% amb la família i un 3,8% dels visitants ho ha fet a títol individual. La majoria es van desplaçar per passar un dia (41,1%), i un 14,8% van pernoctar a Olot.

La motivació inicial d’aquests visitants ha estat per ordre de demanda; la cultura, la natura i les activitats que s’han dut a terme durant aquests dies a la capital de la Garrotxa. La informació més demandada d’indrets a descobrir han estat sobretot la ciutat d’Olot i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Pernoctacions

Pel que fa a l’ocupació hotelera a la ciutat, des del consistori han volgut destacar l’increment de pernoctacions d’un 14% respecte l’any 2011. La nit amb l’ocupació més alta va ser la de divendres, dia 7 de desembre.

Així, la Mostra de Pessebres, la Fira del Pessebre i les passejades en trenet al Montsacopa han resistit al primer cap de setmana d’esquí i al "constatat perill turístic que l’atractiu de la neu suposa, per bé que també és un fet que en els darrers temps el turista ha anat canviant d’hàbits a causa de la situació econòmica, i que majoritàriament opta per escollir destinacions més properes i assequibles", han explicat des del consistori.