El propietari d'una finca cremada a Ventalló: ''Estem acostumats a veure molts focs''

Pere Puigbert lamenta que hi ha moltes parcel·les petites que no es netegen

El propietari d'una de les finques de la muntanya que s'ha cremat a Ventalló ha lamentat que han viscut l'incendi amb "inquietud i patint molt". De tota manera, Pere Puigbert, ha recordat que els veïns d'aquesta zona estan "acostumats" a viure incendis. Puigbert ha assegurat que habitualment es produeixen focs en els municipis propers de Ventalló, una zona en què hi bufa molt el vent i també hi ha molta massa forestal.

De fet, per en Pere aquest és un dels principals problemes. Segons el propietari de la finca cremada, moltes parcel·les de la zona no s'han netejat i això els converteix en "polvorins". Fa poc, els propietaris de les parcel·les properes al punt d'origen van netejar-les i van vendre les restes vegetals a empreses per fer-ne combustible de calderes de biomassa.

Puigbert ha lamentat que per a aquest tipus de combustible només fan falta pins grans. "El pi petit de menys de 20 anys no el volent", ha afegit el propietari de la finca. Això fa que quedin "unes parcel·les molt netes i molt maques, però entremig queden finques petites" sense netejar.

Tot i així, Pere Puigbert creu que l'incendi originat aquest dissabte a Ventalló és intencionat. "Hi posaria la mà al foc", ha assegurat. Segons el propietari, en el punt de l'origen "no hi havia ampolles ni hi havia res". Per això creu que les flames estan relacionades amb l'home. Pere Puigbert, però, creu que gairebé tots "són intencionats o per falta de consciència".

A més, el propietari de la finca afectada ha recordat que "fa anys hi havia un piròman" en aquests municipis limítrofs entre l'Alt i el Baix Empordà. Tot i que Puigbert no ha apuntat que sigui obra d'aquesta persona, sí que creu que ha estat algú amb "mal auguri".

Les flames haurien començat en un punt "arran de camí" en què s'hi pot arribar amb cotxe, segons ha explicat el propietari de la finca afectada. Pere Puigbert està a l'espera de poder tornar a la finca que té a dalt de la muntanya per saber com ha quedat. De tota manera, preveu que estarà "tota cremada".