L'hospital de Blanes suspèn les visites als pacients ingressats per l'empitjorament de la covid-19

La mesura entrarà en vigor dilluns

Els hospitals comarcals de Blanes i Calella suspendran temporalment les visites als pacients ingressats davant l’empitjorament de la situació epidemiològica provocada per la covid-19.

Segons un comunicat de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona aquests dos centres, la mesura entrarà en vigor aquest dilluns, 26 de juliol, i es mantindrà fins a nou avís. Fins ara es permetia l’entrada d’un acompanyant per pacient durant una hora al torn de matí, però a partir de la setmana que ve només es permetran les visites en casos excepcionals com pacients pediàtrics, obstètrics, situacions de final de vida o persones amb dependència física o cognitiva.

També es permetrà l'entrada en aquelles situacions de gravetat que l'equip assistencial consideri oportunes. Segons s'informa en el comunicat, els equips professionals mantindran les famílies informades de l'evolució dels pacients mitjançant trucades telefòniques i es procuraran videoconferències.

L'objectiu de la mesura és disminuir al màxim l'afluència de persones dins dels centres per evitar en la mesura del possible la propagació de la covid-19 a l'interior.

Pel que fa a les consultes externes, tampoc es permetrà l'entrada de cap acompanyant, a excepció dels menors d'edat i les persones amb dificultat de mobilitat o de comprensió.