Endesa informa d'una avaria que afecta 640.000 abonats d'arreu de Catalunya

Diverses poblacions gironines estan afectades

[ACTUALITZAT 18:25h] La companyia elèctrica Endesa ha informat que al llarg d'avui s'ha produït una gran caiguda en el servei de distribució  fruit d'una avaria que ha deixat a un total de 640.000 abonats sense llum. La incidència s'ha degut a un problema a la xarxa de transport de Red Eléctrica i que, segons Endesa, les proteccions han actuat correctament per tal d'evitar una caiguda de tot el sistema.

Es desconeix a hores d'ara l'afectació detallada de la incidència però s'han experimentat nombroses queixes a les xarxes socials de veïns residents a municipis gironins com ara Girona, Celrà (Gironès), Lloret de Mar, Blanes (Selva), Castelló d'Empúries i la urbanització d'Empúriabrava, Viladamat (Alt Empordà), Torroella de Montgrí, l'Estartit, la Tallada d'Empordà, Bellcaire d'Empordà, Colomers, Jafre, Verges, la Bisbal d'Empordà, Cruïlles, Platja d'Aro (Baix Empordà).

També s'han registrat talls en altres poblacions catalanes com Lleida, Rubí, Cerdanyola, Ripollet, Terrassa, Canet, Sant Pol de Mar, Viladecans, Amposta, Pineda de Mar, Gavà i Santa Susanna, entre d'altres. Pels voltants de les 17:15h ja s'ha començat a restablir el servei i l'afectació s'ha quedat en 146.000 abonats. Finalment l'avaria ha quedat totalment resolta a les 17:48h segons ha informat Endesa.

Justificació de RE

L'empresa Red Eléctrica ha justificat l'avaria assegurant que un hidroavió francès ha generat un problema a la xarxa d'aquell país, provocant la desconnexió temporal de Catalunya amb la resta d'Europa.