Calonge inicia un projecte inclusiu de bany a la platja per a persones grans vulnerables

L’activitat s’allargarà fins a la primera quinzena de setembre

L’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va iniciar, el passat 13 de juliol, el projecte pilot “Bany a la platja amb suport”, que dona un nou servei diari de 10.30 a 12.30 h -si la meteorologia ho permet- a les persones grans més vulnerables.

Aquesta activitat s’allargarà fins a la primera quinzena de setembre i té com a objectiu millorar l’estat emocional, social, de salut i d’autonomia de persones que necessiten rebre el suport assistencial de les treballadores familiars i auxiliars de la llar (Servei d’Atenció al Domicili). L’activitat té lloc a la zona de La Platja a l’Abast de Tothom, on hi ha els servei de bany assistit a Torre Valentina. Aquest és un servei totalment gratuït per a tots els participants, ja que el cost econòmic del projecte és cobert per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.

En un primer moment, per a la prova pilot s’han escollit 10 participants, malgrat que segons la disponibilitat i sota el criteri tècnic de les professionals, la intenció és ampliar el nombre de persones que facin ús del servei “Bany a la platja amb suport”, que ofereix una oportunitat a la ciutadania més vulnerable per poder accedir a una activitat d’oci, salut i temps lliure al municipi.

El projecte fomenta l’accessibilitat al bany amb suport, a la platja de Torre Valentina, oferint un servei de transport contractat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, i l’acompanyament de dues treballadores familiars. La prova ha començat amb persones que pateixen una mobilitat reduïda lleu, majors de 65 anys, escollides després d’una primera selecció per part de l’Àrea de Serveis Socials, conjuntament amb les treballadores socials, les treballadores familiars i les auxiliars de la llar del Servei d’Atenció al Domicili.

El desenvolupament del projecte “Bany a la platja amb suport” segueix els següents passos: recollir a la persona al seu domicili, trasllat fins a la zona de "La Platja a l’Abast de Tothom de Torre Valentina", bany amb el suport de les treballadores familiars, recollida a la platja i retorn al domicili. Per accedir al servei cal complir una sèrie de requisits, com estar empadronat a Calonge i Sant Antoni un any abans de rebre el servei, ser beneficiari del Servei d’Atenció al Domicili que ofereix l’Ajuntament, ser una persona amb una mobilitat poc reduïda, no poder accedir a la platja pel seu propi peu i no tenir una xarxa social que li ofereixi realitzar aquesta tipologia d’activitat.

El servei “Bany a la platja amb suport” s’avalua diàriament per tal d’introduir les millores oportunes. A finals de setembre, els tècnics de l’Àrea de Serveis Socials, conjuntament amb Mercè Orduña, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, faran l’avaluació de la temporada.