L'ambient nocturn permet avançar en l'extinció de l'incendi al massís del Montgrí

Una seixantena de dotacions dels Bombers hi han treballat tota la nit

[ACTUALITZAT 8:35h] Els Bombers de la Generalitat han informat a primera hora d'aquest matí que l'incendi al massís del Montgrí, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) evoluciona favorablement després que hi han seguit treballant 62 dotacions terrestres al llarg de la nit.

El flanc esquerre es troba situat en una zona rocosa i amb molta menys vegetació, en contrapartida amb el flanc dret. El cos assegura que pràcticament tot el perímetre de l'incendi està tancat excepte una zona amb una holografia complicada que compta amb dues cingleres i un barranc inaccessible.

Com a mesura preventiva aquesta nit s'han tallat els accessos als no residents de quatre urbanitzacions; Sobrestany, Torre Gran, Torre Vella i les Dunes. Segueixen desallotjats els 135 nens i 15 monitors de la casa de colònies Torre Ferrana. El foc era molt lluny de la casa i no s’hi apropava, però s’ha decidit estalviar el neguit tant als menors com a les seves famílies i dur-los en autocar a Torroella. Tots ells podran tornar a l'hora de dinar.

Segons el darrer recompte dels Agents Rurals, les flames haurien afectat un total de 110 hectàrees. Avui la temperatura tocarà sostre i el dia s'ha llevat a Torroella de Montgrí amb 18 graus centígrads. S'espera que es pugui arribar als 40 de màxima.

Nivell 3 del pla Alfa

Segons informa el Cos d'Agents Rurals, s'estableix el nivell 3 del pla Alfa a més d'un centenar de municipis i el nivell 2 a gran part del conjunt del territori. Així mateix, es restringeix l'accés als massissos de l'Albera, Montgrí, Cap de Creus, Montserrat, Cadiretes, Gavarres i Baronia de Rialb.

A la tarda d'ahir dijous es va activar un vehicle d'avituallament de Creu Roja per donar suport a l'operatiu i aquesta nit s'ha establert el Centre de Comandament Avançat al municipi de Torroella de Montgrí.

Els Bombers han recordat que val evitar apropar-se i desplaçar-se per la zona de l'incendi per no dificultar les tasques dels serveis d'emergència. Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT s’està en contacte amb els municipis de la zona per si cal fer alguna evacuació preventiva

El risc d'incendi continua sent molt alt aquest divendres. Segons informen els Agents Rurals, s'ha establert el nivell 3 el pla Alfa a més d'un centenar de municipis i el nivell 2 a gran part del conjunt del territori. Així mateix, s'ha restringit l'accés als massissos de l'Albera, Montgrí, Cap de Creus, Montserrat, Cadiretes, Gavarres i Baronia de Rialb, com ja s'havia informat prèviament.