70 dotacions dels Bombers treballen en un incendi forestal a Torroella de Montgrí

135 nens i 15 monitors desallotjats d'una casa de colònies

[ACTUALITZAT 22:47h] Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal que s'ha declarat aquesta tarda al massís del Montgrí a Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

L'avís l'han rebut a les 18.27h i s'hi han desplaçat 58 dotacions terrestres dels Bombers i 12 aèries, que estan formades per helicòpters de comandament, bombarders i avions de vigilància i atac. La zona afectada es troba al costat de l'indret conegut com la Casa del Guarda.

Segons informen els Agents Rurals la superfície provisional afectada és de 35 hectàrees. En aquests moments el flanc dret avança a mitja intensitat cap a la pista que va de la Casa del Guarda direcció a la Barraca Trobada.

Pel que fa al flanc esquerre aquest s'obre topogràficament, però lentament direcció Puig Roig i el cap es mou direcció nord. En aquesta zona s'hi concentren tots els mitjans aeris, ja que és la que s'està obrint lentament. A l'altre banda, intenten aturar la progressió de les flames amb els mitjans terrestres situant-se a la pista forestal. Amb tot, a les 21:55h hores els Bombers han informat que el flanc ha saltat la pista forestal i avançava cap al Còrrec de Coma Llobera. Per la seva banda el flanc esquerre avançava lentament cap al Puig de Carroig, una zona amb molta menys vegetació forestal.

135 nens i 15 monitors desallotjats

135 nens i 15 monitors de la casa de colònies Torre Ferrana de Torroella de Montgrí, han estat desallotjats segons ha explicat l'alcalde de la localitat, Jordi Colomí.

Els nens han estat traslladats al pavelló del municipi. Els mitjans aeris s'han retirat del lloc passades les 21h i una seixantena de dotacions terrestres hi seguiran treballant tota la nit per intentar estabilitzar-lo.

Els Bombers expliquen que volen aprofitar les hores nocturnes, amb la baixada de temperatures que comporta, i el fet que de moment el vent no bufa amb intensitat per intentar estabilitzar el foc abans no comencin les hores de calor.

La temperatura màxima registrada avui a la zona ha estat de 32,3 graus centígrads amb una humitat relativa del 73%.