Utilitzen la Ciutadella de Roses de model en una exposició sobre la fotografia digital i l'analògica

S'han realitzat fotografies modernes per contraposar amb d'altres realitzades anys enrere

Manel Casanovas mostra la seva trajectòria professional i amb les seves fotografies fa paleses les possibilitats creatives del sistema analògic i les possibilitats tècniques que permet el sistema digital. La sobrietat i l’elegància del blanc i negre competeixen aquí amb originals digitals que, manipulats artísticament, donen un major joc al fotògraf a l’hora d’expressar el seu projecte visual.

L’autor conjuga la bellesa de les postes de sol i dels cels de tramuntana amb les restes monumentals de l’emplaçament. Jugant amb el blanc i negre, busca l’oportunitat del paisatge i del moment, mentre que l’obra digital li permet aconseguir uns resultats sorprenents, que abans haurien requerit un llarg i complex procés de laboratori.

L’autor

Manel Casanovas s’inicia en el món de la fotografia als 19 anys. Amb la seva primera càmera fotogràfica monocular fa els seus primers carrets en blanc i negre al circuit de Montjuïc. De formació autodidacta, s’introdueix en treballs de laboratori i revelat, i als anys 80 munta un estudi fotogràfic a Roses. En aquells anys forma part de l’Associació Nacional de Fotògrafs de Publicitat i Moda, participa en exposicions itinerants per diferents ciutats i als salons Sonimag Foto a Barcelona i es forma en cursos de maquillatge fotogràfic i il·luminació d’estudi. Treballa per algunes publicacions, com ara Comer y Beber, amb fotos dels restaurants La Llar i el Bulli, entre d’altres.

Quan tanca l’estudi de Roses passa a treballar com a càmera de televisió, mentre continua amb la fotografia fent reportatges diversos, bona part per encàrrec de l’Ajuntament de Roses. Així s’introdueix en el seguiment de les excavacions arqueològiques a la Ciutadella, la qual cosa el dóna a conèixer en aquest món i fa treballs diversos pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu d’Història, el Museu de la Ciutadella de Roses, empreses d’arqueologia, i publicacions vàries d’art i història.