Salt obre als estudiants universitaris el lloguer de pisos del Parc Municipal d’Habitatge

L’objectiu passa per recollir la demanda que existeix del col·lectiu

L’Ajuntament de Salt ha fet aquesta setmana un nou pas per seguir endavant amb l’entrega dels pisos que formen part del Parc Municipal d’Habitatge i, en aquesta línia, després de parlar amb la Universitat de Girona (UdG), l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) i l’Escola Universitària ERAM s’ha iniciat una campanya per recollir la demanda que existeix entre els universitaris que estudien a la ciutat o en altres facultats de l’àrea urbana gironina. Tothom que hi estigui interessat ha d’omplir el formulari que pot trobar a la pàgina web de l’Ajuntament o al següent enllaç: https://www.viladesalt.cat/formulari-habitatge-estudiants/

Al formulari es recull informació sobre la facultat on s’estudia, quan s’estaria disposat a entrar al pis o si s’estaria disposat a compartir pis. Des de l’Ajuntament i la Gestora Urbanística Nou Salt treballen per tal de poder fer les primeres entregues de pisos a estudiants durant el primer trimestre del curs 2021-22.

En aquesta línia, el regidor d’Habitatge de Salt, Àlex Barceló, explica que “aquesta fase ens ha de permetre tenir una primera diagnosi de la demanda real i de l’interès dels estudiants universitaris per accedir als pisos del Parc Municipal. A partir d’aquí tindrem una fotografia exacta de la situació i podrem posar fil a l’agulla amb tot el procés”. Segons el reglament aprovat a finals d’aquest any 2019, en la a distribució inicial dels habitatges, modificable per l’Ajuntament en funció de la demanda real, als estudiants els correspon un 20% del total del Parc.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, afegeix que “des d’un principi el col·lectiu dels estudiants universitaris és un dels quals ens volem adreçar i oferir l’oportunitat d’accedir als pisos del Parc Municipal i, per aquest motiu, iniciem ara aquest recull d’informació que estem duent a terme en contacte i col·laboració amb les universitats”.

200 pisos, nou milions d’inversió

A hores d’ara el Parc Municipal d’Habitatge de Salt compta amb 194 pisos i s’ha realitzat una inversió propera als nou milions d’euros. Recentment s’ha iniciat l’entrega de les primeres claus, la xifra ja se situa al voltant dels 30, després que durant els darrers mesos s’hi hagi treballat a partir de les condicions d’accés al lloguer que regula el reglament en les quals es prioritza col·lectius com els estudiants, les famílies joves, la gent gran i les famílies vulnerables. S’han tractat les sol·licituds d’habitatge que formen part de la borsa de lloguer i s’han començat a tramitar les peticions.