Tres detinguts per un furt amb el mètode de la ''sembra'' a Palamós

Van llançar monedes a terra per distreure una víctima i robar-li la bossa de mà

Els Mossos d’Esquadra amb la col·laboració de la Policia Local de Calonge (Baix Empordà), van detenir el dia 15 de juliol tres homes, d’entre 23 i 61 anys, de nacionalitats espanyola, peruana i colombiana i veïns de Barcelona, Cornellà de Llobregat i Ripollet, com a presumptes autors d’un delicte de furt i un delicte d’estafa bancària.

Durant el mateix dia 15 els Mossos van rebre l’avís que s’havia produït un furt a l’aparcament d’un supermercat de Palamós.

Els autors dels furts van utilitzar el mètode “sembra” que consisteix en llençar monedes al terra per fer creure a la víctima que són seves. D’aquesta manera creen una distracció que aprofiten per sostreure la bossa de mà o altres pertinences de l’interior dels vehicles

Gràcies a la col·laboració ciutadana es va obtenir una descripció dels autors i del vehicle amb el qual circulaven. Cap al migdia, policies locals de Calonge va localitzar i aturar el vehicle sospitós i van alertar els Mossos.

Els policies van escorcollar el vehicle i van localitzar jocs de claus amb inscripcions que no corresponien a cap dels identificats, unes butlletes de loteria, joies i diners en efectiu.

Posteriorment els agents van localitzar una de les víctimes, una dona de 57 anys, que va denunciar que mentre carregava la compra del supermercat al seu vehicle, se li apropar un home i la va distreure amb unes monedes que hi havia a terra i seguidament dos homes li van sostreure la bossa de mà que tenia a l’interior del cotxe. Poc després va comprovar que li havien realitzat una extracció del compte bancari sense el seu consentiment per un import de 600 euros.

Davant les evidències els tres homes van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb els fets. La investigació continua oberta a l’espera de determinar la procedència de part dels objectes localitzar dins el cotxe dels detinguts. Els tres homes, que tenen antecedents per fets similars, van passar el dia 16 de juliol a disposició  del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs fins al dia del judici.