Una pastisseria d'Olot crea el torró de la independència

El dolç compta amb una base de trufa i les quatre barres són de xocolata blanca

Cada any per Nadal la pastisseria Ferrer crea un nou torró. Aquest 2012, l'empresa familiar ha decidit inspirar-se en el procés sobiranista i la independència de Catalunya per treure al mercat una estelada comestible. El torró que compta amb una base de trufa simple barreja la xocolata negra, la xocolata amb llet i la xocolata blanca que forma les barres de la bandera. A més, l'estrella de l'estelada també és de xocolata blanca amb una capa d'or comestible.

"Aquesta idea em va venir al cap per una qüestió personal i sentimental de país", ha assenyalat l'autor. Per Setmana Santa en Jordi Ferrer també va treure al mercat l'ou de la independència. Aquest cop, el torró es pot comprar des de qualsevol punt de Catalunya per Internet, tastar-lo a la pastisseria d'Olot i encarregar-lo. De moment, des d'aquest mes de desembre que va sortir al mercat, la pastisseria ja ha rebut més de 60 comandes. "Gran part de la gent vol venir a la pastisseria a comprar-lo i així també estem portant turisme a Olot. Tenim moltes comandes, moltes més de les que ens pensàvem", ha apuntat el creador.

Cada peça costa 21 euros i des de la pastisseria garrotxina esperen augmentar les xifres de vendes en les pròximes setmanes amb la proximitat de les festes nadalenques.