Detingut un ramader per tenir quatre cultius amb 590 plantes de marihuana en un bosc de Cruïlles

L'home, de 37 anys, no tenia antecedents

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 15 de juliol en aquesta població, un home de 37 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura (Baix Empordà), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

A mitjans del mes de juny els mossos d’aquesta comissaria van tenir coneixement que en una zona boscosa i de camps, dins una explotació ramadera de la població de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, hi hauria una possible plantació de marihuana.

El passat 13 de juliol efectius de la Unitat d’Investigació van realitzar una entrada i inspecció en aquesta finca. Durant l’escorcoll van localitzar un habitatge tancat i una motocicleta estacionada, però ningú a les immediacions. A uns cinquanta metres i a través d’un corriol, s’accedia fins a quatre plantacions de marihuana amb 590 plantes d’entre 1.20 i 1.50 metres d’alçada.

També es van trobar diverses garrafes de plàstic amb productes relacionats amb el creixement de plantes i vegetació, restes de begudes i menjar, i mànegues de reg. De la investigació va resultar que un dels treballadors d’aquesta explotació ramadera havia aprofitat per cultivar aquestes quatre plantacions de marihuana ocultades dins la finca.

Els mossos van detenir el treballador com a responsable de la plantació per un delicte contra la salut pública. El detingut, a qui no li consten antecedents, serà citat properament per declarar davant l’autoritat judicial competent de La Bisbal d’Empordà.