El Govern ultima els detalls per implantar el toc de queda municipal

La Generalitat anunciarà en les pròximes hores que sol·licita al TSJC aplicar-lo

L'anunci del retorn al toc de queda és imminent. La Generalitat anunciarà en les pròximes que sol·licita al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) poder aplicar un toc de queda a nivell municipal, només on hi hagi més incidència de la pandèmia.

Es decideix en una reunió de la comissió delegada de seguiment de la covid-19 aquesta tarda, que presideix Pere Aragonès, juntament amb els consellers d'Interior, Joan Ignasi Elena, i de Salut, Josep Maria Argimon.

Amb tot, el TSJC ha avalat avui les mesures proposades per la Generalitat per contenir la covid-19 i que consistien en la limitació de reunions a un màxim de deu persones i el tancament d'establiments públics de les 00.30 hores a les 6 del matí.

Tampoc es podrà beure ni menjar a les concentracions d'espais públics, excepte per excursions i sortides de casals i colònies, activitats d'intervenció socioeducativa i lleure educatiu autoritzat. La sala contenciosa-administrativa avala, amb la conformitat de la fiscalia, les restriccions, que considera lleus, fins la mitjanit del divendres 23 de juliol.