Sis joves detinguts, un d'ells menor, per apallissar una persona i robar-li a la Draga de Banyoles

Els fets van tenir lloc de matinada

Els Mossos d’Esquadra van detenir entre els dies 6 i 7 de juliol, a Banyoles (Pla de l’Estany), cinc homes, entre 18 i 21 anys de nacionalitat gambiana i espanyola i residents a la mateixa població, i un menor d’edat, com a presumptes autors de dos robatoris amb violència i intimidació, lesions i estafa.

La matinada del 5 de juny es va produir un robatori amb violència i intimidació al Parc de la Draga de la població de Banyoles. Un grup de set persones, entre elles un menor, va rodejar i intimidar a dues persones i, tot seguit, va agredir-ne una d’elles amb cops de puny i de peu per tot el cos.

Entre els objectes sostrets hi havia una cartera amb documentació, targetes de pagament, 600 euros en efectiu i dos telèfons mòbils. Posteriorment, un dels lladres va emprar una de les targetes per fer diverses compres en comerços de la població.

La investigació va donar els seus fruits a principis de juliol quan agents d’investigació de Girona, en coordinació amb els mossos de Banyoles, van realitzar un dispositiu que va permetre localitzar i detenir sis dels autors.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. Els detinguts majors d’edat, dos dels quals tenen antecedents per fets similars, van passar el dia 7 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

El detingut menor d’edat va ser citat per comparèixer davant la Fiscalia de Menors.