Detinguts dos okupes a una casa de Figueres amb 300 plantes de marihuana a dins

La policia va enxampar dos homes carregant part de les plantes al cotxe, just a sota del pis, i els van detenir

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 26 de novembre a dues persones de nacionalitat espanyola i veïns de Figueres, per un delicte contra la salut pública i una falta de defraudació de fluid elèctric. Es tracta de Juan Z.C, de 33 anys, i Francisco Javier G.M, de 39 anys, ambdós amb antecedents.

La matinada del 26 de novembre, una dotació de mossos que feia tasques de seguretat ciutadana va detectar un vehicle estacionat en un carrer de Figueres carregat de plantes de marihuana. Els agents es van esperar al lloc i van observar dues persones que sortien d'un edifici, s'adreçaven al vehicle amb una manta i intentaven tapar les plantes.

Acte seguit, els agents van identificar les dues persones i van escorcollar el turisme. De resultes del registre van localitzar 44 plantes de marihuana. Un dels dos homes identificats va reconèixer que les plantes eren seves i va quedar detingut per un delicte contra la salut pública.

Els agents van realitzar comprovacions al replà de l'edifici d'on havien sortit els dos homes i van notar una forta olor a marihuana i restes de vegetals de plantes que procedien de l'àtic de l'edifici i arribaven fins a la sortida.

Els mossos van saber que l'altre home identificat vivia a l'àtic de l'edifici de forma il·legal, ja que el pis constava com a embargat per una entitat bancària. En un primer registre, van detectar dins de l'immoble unes 300 plantes més. També van esbrinar que aquest home s'encarregava de cuidar-les i criar-les i que, un cop madures, se les repartien amb el detingut.

Els mossos també van comprovar que aquell pis no disposava de comptador i que, per tant, el subministrament tant de la llum com de l'aigua estava punxat del comptador dels veïns. Davant les evidències observades, el segon home també va quedar detingut per un delicte contra la salut pública i falta de defraudació de fluid elèctric.

L'ndemà dels fets, la policia va fer un nou escorcoll a l'habitatge, on es van concretar que hi havia 258 plantes adultes de marihuana i material divers relacionat amb el seu cultiu com diferents llums i extractors per afavorir-ne el seu creixement.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el dia 28 de novembre i el jutge va deixar-los en llibertat amb càrrecs.