46 dotacions dels Bombers treballen en un incendi a la GI-682 a Lloret de Mar

Les flames s'han originat en una furgoneta que s'ha calat foc

[ACTUALITZAT 16:15h] Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal que s'ha declarat aquest matí a peus de la carretera GI-682 a Lloret de Mar (Selva) i que s'ha originat arran d'una furgoneta d'alimentació que s'ha calat foc.

L'avís l'han rebut a les 11:18h i s'hi han desplaçat un total de 46 dotacions dels Bombers, 36 de terrestres i 10 mitjans aeris conformats per 1 helicòpter de comandament, un de coordinació, quatre bombarders i 4 avions de vigilància i atac. També hi participen les ADF de la zona.

La carretera ha quedat tallada en aquest punt i s'ha reobert al trànsit pels voltants de la una de la tarda. Segons el Cos d’Agents Rurals, la superfície afectada és d’unes 3,2 hectàrees, de les quals 0,6 són forestals. La resta, és vegetació urbana de la urbanització Font de Sant Llorenç. Com a mesura preventiva, i degut a la intensa fumera que hi ha a la zona, els Mossos d’Esquadra han evacuat 8 cases pròximes a l’incendi. Les flames han afectat la planta superior i el jardí d'una casa.

Les flames han anat en ascendent fins a arribar dalt de tot d’una carena, que és on s’estan concentrant els esforços del dispositiu de Bombers. Aquí, al cap de l’incendi, s’estan produint diversos focus secundaris, tot i que el foc ha anat perdent intensitat. Pels voltants dos quarts de dues de la tarda, però, tan sols hi ha flama en aproximadament un terç de la superfície afectada pel foc. A la resta, els Bombers estan remullant per evitar revifalles.

El foc ha quedat controlat a un quart de cinc de la tarda.