El Govern anuncia noves mesures per frenar els contagis amb limitacions de trobades i horaris

Tampoc es podrà menjar ni beure a la via pública

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquesta tarda noves mesures per tal de frenar l'onada de contagis de covid-19 que Catalunya està experimentant les darreres setmanes. En aquest sentit s'ha decidit limitar les trobades entre persones en interior i exterior a deu persones màxim; finalitzar totes les activitats (culturals i de restauració) a les 00:30h de la matinada i prohibeix menjar o beure a la via pública a excepció d'activitats escolars.

La intenció del Govern és que les noves restriccions entrin en vigor de seguida que les publiqui el DOGC, però primer caldrà que el TSJC avali les reunions de 10 persones. A més, tots els esdeveniments es faran asseguts i es recomana als ajuntaments que restringeixin platges i parcs per evitar aglomeracions entre les 00:30h i les 6 del matí. Pel que fa a les festes majors caldrà aplicar els plans sectorials de cultura popular.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha qualificat la situació actual de ser "molt i molt dolenta", avançant que la incidència entre les persones d'entre 20 i 28 anys s'ha situat en més de 3.000 casos per cada 100.000 habitants en només 17 dies. És per això que s'ha decidit "incidir en tots aquells espais on els joves es relacionen", ha apuntat ja que s'han detectat més de 51 brots en espais d'oci nocturn.

Amb tot, Argimon també ha explicat que el nombre de pacients menors de 40 anys que ingressen a les Unitats de Cures Intensives (UCI) en els hospitals catalans ha passat d'un 4% en les anteriors onades a un 25% en aquesta. El mateix passa amb els ingressats a les plantes dels hospitals, incrementant-se d'un 6% a un 35% per aquesta mateixa franja d'edat.

El conseller ha explicat que la variant Delta s'està estenent ràpidament pel territori i en algunes zones de Catalunya ja representen el 80% dels casos registrats; "els contagis s'incrementen a un ritme molt més ràpid que el nombre de vacunacions que fem cada dia", ha apuntat. En aquest sentit ha confessat que serà necessari vacunar a més del 70% de la població per assolir la immunitat de grup.

(Notícia en redacció, seguirà ampliació)