Creu Roja Joventut Roses es reactiva amb nous voluntaris i propostes

La iniciativa ja aplega al voltant de 30 persones disposades a ajudar

Creu Roja Joventut (CRJ) és una associació de joves compromesos socialment que fomenta la participació de la joventut a les accions de Creu Roja. L’entitat està oberta a la participació de joves amb edats compreses entre els 15 i els 30 anys. A Roses, l’entitat es va constituir ara fa quinze anys, tot i que fa temps que estava inactiva. Ara, la difícil conjuntura econòmica i social ha motivat la reactivació de l’associació, que passa a estar presidida per Marina Guillem i que ha comptat ràpidament amb un ampli suport, assolint ja la trentena de voluntaris.

Segons ha destacat Guillem, les accions de Creu Roja Joventut Roses estan adreçades a complir una doble funció. D’una banda, oferir als joves que no estudien o es troben sense feina la realització de cursos que permetin la seva formació i una millor preparació per a l’accés al món laboral. De l’altra, possibilitar que aquests joves destinin els coneixements adquirits i part del temps del qual disposen a l’atenció i assistència d’aquelles persones que ho necessitin.

Entre les activitats més immediates que l’entitat té previstes, dins el marc de la campanya de Nadal, es troba la realització d’una jornada solidària en suport a la Marató de TV3 el proper dissabte, 15 de juny, que comptarà amb l’organització d’un campionat de futbol-sala que tindrà lloc al Pavelló Municipal. També s’estan ultimant els detalls per a l’organització d’una campanya de recollida de joguines i per a la participació de l’entitat en la Cavalcada de Reis de Roses.

En la presentació d’aquest matí, la presidenta i el coordinador de Creu Roja Joventut Roses, Marina Guillem i Jordi López, juntament amb una quinzena de joves voluntaris de l’entitat, han estat rebuts pel regidor de Benestar Social, Marc Danés, i per la regidora de Joventut, Anna Jorquera. Des de l’Ajuntament, Danés ha volgut agrair el seu compromís i dedicació a tots els joves i les joves implicats en aquest nou projecte, i ha reiterat el suport i la voluntat del consistori a continuar col·laborant amb l’entitat en tot allò que sigui possible.