L'Ajuntament de Girona reduirà la despesa en assegurances fent un concurs públic

La voluntat de l'equip de govern és unificar la contractació de les diferents pòlisses

Des de l'àrea d'Hisenda s'ha fet un estudi acurat de les diferents pòlisses que té contractades l'ajuntament. La regidora ha explicat que, fins ara, cada àrea contractava les seves pòlisses per separat i que es renovaven de manera automàtica. Així doncs, Planas destaca que no es tenia en compte que, si s'oferien a una companyia en bloc, l'ajuntament podia aconseguir preus millors.

A més, la regidora d'Hisenda ha explicat que, en els casos d'alguns equipaments municipals com les escoles, feia anys que no es revalorava el preu de l'edifici i, per tant, en cas d'algun incident es podrien haver trobat que la companyia no respongués. "Si hagués passat alguna cosa podríem haver tingut un problema enorme", alerta Planas.

Després de revisar una per una totes les assegurances, l'ajuntament ha decidit convocar el primer concurs públic per adjudicar la contractació de les pòlisses a les companyies que millors ofertes facin. Planas ha explicat que el preu de sortida és de 559.000 euros per als cinc blocs i que les companyies poden presentar ofertes ja a partir d'aquesta setmana per a tots o només per a algun dels blocs segons l'especialitat de cadascuna.

"Amb l'arribada de la crisi les asseguradores han abaixat els preus i crec que ens podem trobar amb ofertes que millorin el preu de sortida en un 30% o 40%", ha avançat Planas, que apunta que és una bona opció també per a les companyies gironines ja que aconseguirien contractar moltes assegurances de cop.