Puigdemont no es reunirà amb Foment per parlar del TAV perquè la ministra els deixa plantats

Ana Pastor hi enviava el secretari d'Estat i tant l'alcalde com els portaveus, a excepció del PP, consideren que és "un nou desaire"

L'alcalde de Girona i els portaveus dels grups municipals a l'Ajuntament -a excepció del PP- no aniran aquest dimarts a Madrid a la reunió prevista inicialment amb la ministra de Foment, Ana Pastor, perquè aquesta ha comunicat aquest dimecres que no hi podia assistir. La ministra ha delegat en el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge però l'alcalde i els portaveus que han assistit a la reunió de la junta de portaveus d'aquesta tarda (CiU, PSC, CUP i ICV-EUiA, PP no hi ha assistit) han constatat que aquesta no era la reunió sol·licitada.

La reunió la va demanar formalment l'alcalde el mes de febrer, la va tornar a reclamar a l'estiu en no rebre cap notícia i, finalment, es va concretar aquesta tardor. La voluntat de l'ajuntament era conèixer de primera mà informacions rellevants en relació al projecte ferroviari a la ciutat de Girona, entre d'altres la data concreta d'arribada de l'alta velocitat. En un acte electoral, la ministra va assegura que seria al gener però no va concretar quin dia.

L'alcalde, Carles Puigdemont, ha lamentat el que considera "un nou desaire a la ciutat de Girona" per part de la màxima responsable de les obres "que han provocat i provoquen considerables molèsties als veïns".