Santi Vila reclama aplicar 'mesures pal·liatives' mentre l'N-II continuï empantanegada

L'alcalde de Figueres demana més implicació de l'empresariat gironí per a la promoció de l'aeroport de Girona

L'estat de l'N-II a les comarques gironines ha estat protagonista d'un nou capítol al Cercle d'Infraestructures de Girona. L'alcalde de Figueres, Santi Vila, que hi ha fet una conferència, ha tornat a posar damunt la taula la situació que viu la carretera de punta a punta de la demarcació.

De fet, ell mateix va ser qui va batejar la variant de Figueres com el 'corredor de la mort', després que a principis d'any cinc persones hi perdessin la vida en un accident entre una furgoneta i un camió. Per a Santi Vila, mentre la carretera continuï empantanegada, s'han d'aplicar "mesures pal·liatives" que permetin reduir-ne la inseguretat en alguns dels trams.

Per a l'alcalde de Figueres, aquestes mesures s'han d'aplicar mentre no s'aconsegueixi el desdoblament de la via. Com a exemple del què hauria de fer l'estat espanyol, Santi Vila ha reclamat que, en aquells trams més conflictius de l'N-II, els camions es derivin cap a l'autopista AP-7. D'aquesta manera, el trànsit que actualment pateix la carretera s'esponjarà en aquells llocs que poden ser més perillosos (per manca de voral o allà on les obres de desdoblament s'han quedat a mig fer).

Durant el seu discurs, Vila també s'ha referit a les potencialitats de la Logis Empordà, el polígon industrial i logístic estretament vinculat al centre intermodal del Far-Vilamalla. En aquest punt, l'alcalde de Figueres s'ha mostrat partidari de jugar fort amb el seu desenvolupament, per convertir-lo en un nus de comunicacions (adaptat a l'ample ibèric i convencional) que impulsi l'economia del país.

Més implicació de l'empresariat

L'aeroport de Girona i les companyies aèries que hi operen ha estat també un altre dels punts que han centrat el debat. Aquí, Santi Vila no s'ha estat de reclamar més implicació per part de l'empresariat gironí, després que aquest any la seva aportació en concepte de promoció hagi caigut a la meitat d'anys anteriors (situant-se en 60.000 euros) i que, a partir del 2013, es reclami cobrir aquesta quantitat amb els diners que generi la taxa turística.

D'altra banda, Santi Vila també ha considerat essencial construir el baixador del TAV a l'aeroport de Girona, per incrementar-ne la seva competitivitat. Finalment, i ja en el terreny polític, l'alcalde també ha admès que el pes que tenen municipis com la capital de l'Alt Empordà o Girona al Govern de la Generalitat no és el que hauria de ser.