El Gran Recapte recull més de 350 tones de menjar a les comarques gironines

La xifra pot créixer perquè encara s'han de recomptar donacions d'empreses, escoles i aportacions fetes a través d'Internet

El Gran Recapte del cap de setmana passat ha superat també les expectatives a les comarques gironines. Aquí, l'organització preveia recollir unes 200 tones d'aliments però, hores d'ara, ja en tenen recomptades més de 350. A més, encara estan pendents de fer el recompte del menjar que ha d'arribar via donacions d'empreses, institucions o particulars que han fet compres a través de la pàgina web del Banc dels Aliments.

Des del Banc dels Aliments, han valorat que un dels elements que ha ajudat a recollir més menjar ha estat que aquest any el Gran Recapte ha comptat amb el suport de molts més establiments entre petites botigues, supermercats i mercats repartits en més de 80 poblacions gironines. A això, la Fundació Banc dels Alimenta també hi afegeix la major implicació d'entitats, empreses i institucions.

Una part dels aliments recollits ja està en mans de les entitats encarregades de repartir-lo, mentre que la resta s'està classificant en el magatzem del Banc dels Aliments a Girona per acabar de gestionar el seu repartiment. Aquest any s'està ajudat a 129 entitats benèfiques que arriben a més de 41.500 persones necessitades.