Desmantellat un cultiu amb 8.000 plantes de marihuana en un bosc al Baix Empordà

La Guàrdia Civil va detectar la plantació mitjançant un dron

La Guàrdia Civil ha desmantellat una important plantació de marihuana al terme municipal de Jafre (Baix Empordà), una de les majors descobertes per aquest cos policial en els darrers anys a la demarcació de Girona amb un total de 8.000 plantes.

El passat 7 de juliol, un dispositiu policial recolzat per un dron de l'Equip Pegaso de la Guàrdia Civil, amb base a l'Aeroport Girona Costa-Brava, van localitzar a la llera del riu Ter al seu pas pel terme municipal de Jafre una macroplantació dividida en cinc parcel·les a banda i banda del riu i diversos assecadors de marihuana.

Les plantacions estaven perfectament preparades pel seu cultiu amb extracció directa d'aigua del riu a través d'una xarxa de canonades i un motor per al reg, així com adob i eines, havent-se confiscat unes 8.000 plantes de marihuana amb un pes brut de 5.200 quilos.

A causa de la gran quantitat de plantes descoberta, a l'abrupte de el terreny i les dificultats que plantejava l'accés a la zona on es va intervenir, un cop arrencades les plantacions van ser destruïdes in situ, amb autorització de el jutge d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, comptant amb el suport dels Bombers de la Generalitat.

La investigació continua oberta per d'esbrinar qui era el propietari de la plantació. Es van instruir diligències que van ser entregades al jutjat d'instrucció de funcions de Guàrdia dels de la Bisbal d'Empordà.