Increment de saquejos en masies i robatori de plaques fotovoltaiques al Parc del Montseny

La direcció ha demanat als Mossos d'Esquadra que intensifiquin la vigilància

La directora del Parc Natural del Montseny, Joana Barber, ha indicat a que els robatoris s'han convertit en un problema aquest últim any. El Parc ha patit el robatori d'una trentena de plaques fotovoltaiques ubicades a la zona del Pla de la Calma i en urbanitzacions de Sant Pere de Vilamajor. Barber també ha alertat dels nombrosos casos de robatoris dels cables de coure de les línies d'alta tensió.

Masies saquejades

En la mateixa línia, ha indicat que també s'ha produït un augment dels saquejos en masies privades i equipaments. Els lladres s'emporten el coure dels desaigües de les taulades, material d'acer i "tot allò que saben que poden vendre", indica. "La gent està espantada, aquest últim any hem tocat fons", subratlla Barber, que atribueix la situació a la crisi econòmica.

La directora del Parc ha recordat que la Masia Mariona, on hi ha els despatxos del Parc, va patir un robatori en plena llum del dia i en horari laboral. Barber ha recordat que van veure un grup de gent que caminava pels voltants de la Masia, però que van creure que eren persones que havien vingut a visitar l'equipament. Una estona més tard, van adonar-se que eren lladres i que havien robat ordinadors i carteres dels treballadors.

Demanen més vigilància

Barber ha explicat que l'únic que poden fer és denunciar els robatoris i acompanyar aquelles persones grans que viuen en masies a fer la denúncia a la comissaria dels Mossos. Davant d'aquesta situació, el Parc ha demanat als Mossos d'Esquadra que intensifiquin la vigilància a la zona.