El reforç policial al Baix Empordà fa reduir en un 65% els robatoris a la zona

En els darrers quinze dies, s'han registrat 22 d'aquests delictes davant els 62 comesos entre principi i mitjans de novembre

L'assalt mortal a casa de l'empresari i president de la patronal Foeg va tenir lloc el diumenge 18 de novembre a la nit. Tres encaputxats van entrar al seu habitatge de Platja d'Aro (Baix Empordà), van sorprendre Jordi Comas al sofà -mentre mirava la televisió- i el van asfixiar. Després, van lligar la seva dona i van endur-se diners i joies de l'habitatge.

El cas va generar alarma social a la zona i, per combatre-la, els Mossos d'Esquadra han intensificat els controls i el patrullatge no només en aquest municipi, sinó també als veïns de Calonge i Sant Feliu de Guíxols. D'ençà de l'endemà de l'assalt mortal i fins a principis de desembre, s'han fet més de 120 controls policials, s'han escorcollat 205 vehicles, s'han identificat 471 persones i se n'han detingudes a dinou.

El cap de la Regió Policial de Girona, el comissari Joaquim Belenguer, ha concretat que, d'aquests dinou detinguts, la majoria -en concret, catorze- han estat per delictes contra el patrimoni (és a dir, robatoris i atracaments al carrer, entre d'altres).

Belenguer també ha tret xifres per demostrar que aquest reforç policial ha permès fer baixar la xifra negra de delictes a la zona. En concret, des del 19 de novembre i fins a principis de desembre, s'han reduït fins a un 65% els robatoris amb violència o intimidació en aquests tres pobles del Baix Empordà.

Durant la darrera quinzena, s'han denunciat 22 d'aquests delictes. Belenguer ha dit que molts són robatoris o estrebades en ple carrer, però que l'estadística també n'inclou d'altres (com ara a domicilis, a comerços o a empreses). Això sí, el comissari ha concretat que durant aquesta darrera quinzena no s'ha detectat cap altre assalt violent a habitatge a la zona.

"Significativament inferior"

El comissari també ha precisat que, entre principis de novembre i fins al dia de l'assalt mortal, el número de robatoris violents que s'havien denunciat pujava fins als 62. "Per tant, els 22 casos que s'han registrat durant la darrera quinzena és significativament inferior", ha dit el comissari. I hi ha afegit: "I si ho comparem amb el mateix període de l'any passat, la reducció que s'ha aconseguit se situa al voltant del 40%".

Joaquim Belenguer ha recordat que, arran de l'assalt mortal a la casa de Jordi Comas, s'han reforçat els grups de treball que es dediquen a investigar els robatoris a interior d'habitatge. El comissari ha reiterat que els Mossos d'Esquadra donen màxima prioritat al cas.

Per últim, el cap de la Regió Policial de Girona ha dit que dispositius específics com el que té lloc aquests dies a l'Alt Empordà es munten quan es detecten rebrots de delinqüència. El comissari també considera que, de moment, no fan falta més efectius a la demarcació i ha recordat que, entre els anys 2011 i 2012, s'han incorporat 170 nous agents a les comarques gironines.