Desconvoquen la vaga indefinida d'escombraries del Pla de l'Estany

Els treballadors han acceptat la proposta del Consell Comarcal

La plantilla de la UTE Urbaser-Angruns Garriga que s'encarrega del servei de recollida d'escombraries del Consell Comarcal del Pla de l'Estany ha desconvocat la vaga indefinida prevista per aquest dijous al vespre després d'arribar a un acord amb l'ens.

Segons han explicat des de CCOO, els treballadors han acordat suspendre la convocatòria després que el Consell s'hagi compromès a aplicar el conveni a partir de l'1 de gener del 2022. A més, l'ens va aprovar aquest dimecres el plec de condicions pel nou contracte.

Els treballadors denunciaven que el conveni (2019-2025) es va signar i el document "regularitzava" la situació dels treballadors, a més d'equiparar la seva situació salarial a la d'altres com els d'Olot.

"En el conveni signat i sota el principi de bona fe es va acordar que l'equiparació salarial es faria en el 2021 quan s'adjudiqués el nou contracte", asseguraven en un comunicat. Però com que el nou contracte encara no havia sortit a concurs, denunciaven que tot estava "a l'aire" i que s'estava jugant amb la "bona fe" de la plantilla.