El sector turístic de la Costa Brava es mostra expectant davant l'explosió de nous casos de covid-19

Es mantenen les reserves i la situació es viu amb un "optimisme contingut"

La costa catalana viu amb un "optimisme contingut" l'inici d'una temporada d'estiu marcada per l'explosió de nous casos de coronavirus. Les perspectives són "bones", però les associacions turístiques avisen que "no pot ser que només s'enviïn missatges negatius" i reclamen una "bona campanya de comunicació" per recuperar el turisme estranger.

A la Costa Brava, de moment, no hi ha cancel·lacions. A l'àrea metropolitana, els establiments turístics preveuen un augment dels clients respecte a l'any passat, però temen les noves restriccions. La Costa Daurada també està pendent de la reactivació dels mercats internacionals en un "any de transició" amb ajustaments en els preus per la "sobreoferta turística". Tot i això, les perspectives són "bones".

La portaveu de la Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines (FHCG), Marina Figueras, creu que pot ser un "bon estiu" si es mantenen o "milloren" les restriccions. Figueras diu que l'empitjorament de les dades dels últims dies no els està afectant les reserves i que, per ara, no estan registrant cancel·lacions.

Figueras remarca que cal superar la campanya d'estiu i intentar que "s'allargui". "L'activitat econòmica necessita reactivar-se", afegeix. Així mateix, fa de nou una crida a recuperar el turisme estranger. "Cal una bona campanya de comunicació. No pot ser que només s'enviïn missatges negatius", insisteix.

A la Costa Brava, molt turistes de Barcelona i d'altres punts del territori han decidit fer unes vacances de proximitat. És el cas de la Natalia i en Miguel, que han llogat amb la família una casa a s'Agaró. "Vam decidir venir aquí per la covid, per evitar llocs amb molta gent. Unes vacances de baix risc", afirma la Natàlia. Tant ella com la Dolors Mas o Susana, una gironina que des de fa uns anys viu a Holanda, creuen que la situació anirà millorant malgrat alguns "alts i baixos" gràcies a la vacunació.