Salut convoca el sector de l'oci nocturn a una reunió davant l'explosió de casos entre els joves

El Govern prepara noves mesures per intentar aturar el creixement exponencial de contagis

El Departament de Salut ha convocat el sector de l'oci nocturn a una reunió aquest dimarts al migdia davant l'explosió de casos entre els joves. El Govern prepara noves mesures per intentar aturar el creixement exponencial de contagis.

El BIOCOMSC calcula que un de cada 40 joves acabarà infectat en els propers dies. El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha explicat que no saben el motiu de la trobada, però ha dit que confien que sigui per introduir els tests d'antígens abans d'entrar als locals, una mesura que fa molts mesos que reclamen.

Boadas ho ha dit en una atenció als mitjans des de Salou, on precisament compareix per reclamar la implementació dels tests previs.

1 de cada 40

El BIOCOMSC preveu que un de cada 40 joves acabarà contagiant-se de la covid simultàniament. El grup de la UPC ha constatat també una pujada forta de casos entre persones de 30 a 50 anys, que s'apropa a màxims registrats, i "significativa" entre 50 i 70. El BIOCOMSC ha apuntat que tenint en compte l'alta positivització, molts casos no s'acaben trobant i ha afegit que els reals totals acostumen a ser tres vegades els que es troben amb tests ràpids simptomàtics. Així, el ritme consolidat d'entrada és d'uns 16.000 casos setmanals per tests d'antígens simptomàtics però l'estimació és que els reals estiguin a prop de 50.000 setmanals. Esperen que la vacunació mantingui les hospitalitzacions entre l'1 i el 3% i no s'arribi al 10% anterior.

En aquest sentit, el grup ha indicat que les dades d'hospitalitzacions seran molt importants aquesta setmana, tenint en compte que després de pujades en ingressos vindran els efectes a les UCI.

El BIOCOMSC ha insistit que la circulació del virus és molt elevada i que cal protegir-se amb vacunes i amb conductes de no risc: grups petits, mascareta, evita interiors i aglomeracions, així com llocs mal ventilats i amb crits o veu molt elevada.