Jutgen un acusat de violar una noia i retenir-la durant hores en un pis de Blanes

El processat assegura van tenir relacions sexuals "consentides"

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un acusat de violar una noia i retenir-la durant hores en un pis de Blanes (Selva) la matinada de Cap d'Any del 2015. La fiscalia vol que el condemnin a 15 anys de presó i l'acusació particular eleva la petició a 18.

L'acusen de delictes d'agressió sexual i detenció il·legal. La víctima ha explicat al judici que va seguir el processat fins a un apartament perquè la va enganyar dient-li que tenia la seva bossa de mà, que havia perdut a una discoteca. Un cop allà, va tancar la porta amb clau, no la va deixar marxar i la va agredir sexualment en dues ocasions.

El processat sosté que la noia va pujar "voluntàriament" al pis i van mantenir relacions sexuals "consentides".

La nit de Cap d'Any, la víctima va sortir de festa amb uns familiars a una discoteca de Blanes. Quan l'establiment ja havia tancat i tornaven cap a casa, cap a dos quarts de vuit del matí de l'1 de gener del 2015, es va adonar que no tenia la bossa de mà. Aleshores va tornar a l'entrada per preguntar als controladors d'accés si podia anar-la a buscar.

Segons ha explicat al judici, va ser en aquell moment quan l'acusat va començar a parlar amb ella dient-li que tenia la bossa de mà i li va descriure els objectes que hi havia a l'interior. El processat li va dir que la tenia a casa seva, un pis situat just davant de la discoteca. "Me'n vaig refiar perquè estava allà mateix i el vaig acompanyar", ha declarat.

Quan van pujar al pis, va començar a malfiar-se de l'acusat quan li va dir que la bossa la tenia una altra persona i que l'havien d'esperar allà. Pocs minuts després, la va obligar a anar a l'habitació i la va violar en dues ocasions. La víctima ha exposat que va intentar fugir de l'apartament però no va poder perquè l'home havia tancat amb clau.

No va ser fins a hores després, cap a dos quarts de dotze del migdia, que va aconseguir convèncer-lo per sortir del pis amb l'excusa d'anar a esmorzar. Tan bon punt va baixar al carrer, es va trobar amb una familiar que feia estona que la buscava per la zona després de comprovar que havia desaparegut i no havia tornat a casa.

La noia va aconseguir avisar-la que alguna cosa no anava bé i quan la familiar li va dir a l'ara acusat que trucarien la policia, ell va fugir corrents. Quan els Mossos d'Esquadra que van atendre l'avís eren a baix de l'apartament, l'home va tornar a aparèixer acompanyat del seu germà i el van detenir.

L'acusat nega el relat de la víctima. Segons la seva versió, va sortir de casa seva per anar a esmorzar a un bar proper i la noia li va començar a parlar fins que va pujar al pis "voluntàriament". El processat sosté que van mantenir relacions sexuals consentides i apunta que la noia el va denunciar quan va veure que podria tenir problemes amb la seva família per anar-se'n amb ell.

La fiscalia l'acusa d'un delicte d'agressió sexual i un delicte de detenció il·legal i sol·licita 15 anys de presó. L'acusació particular, en nom de la víctima, eleva la petició de condemna a 18 pels mateixos delictes. La defensa, per contra, demana l'absolució i, en cas de condemna, vol que li apliquin una atenuant de dilacions indegudes pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici.

El judici, que s'ha fet a la secció tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.