Salt es compromet a reduïr les emissions de gasos d’efecte hivernacle un 20%

El topall marcat és aconseguir-ho abans del 2020

Per tal d’assolir aquest objectiu, el consistori, amb el suport de la Diputació de Girona i el CILMA, està redactant el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES). El PAES inclourà un inventari de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle del municipi i definirà les accions necessàries per tal d’assolir els objectius del Pacte d’alcaldes.

Les accions se centraran, principalment, a millorar l’eficiència energètica dels edificis públics, l’enllumenat públic, la producció d’energia renovable al municipi, com també en actuacions concretes per disminuir el consum de combustibles associats al transport.

Així mateix, també caldrà tenir en compte l’àmbit domèstic. És aquí on la ciutadania haurà de tenir un paper molt important, tant en el canvi d’hàbits com en les petites accions que poden millorar l’eficiència energètica de la seva llar.

La redacció del pla la farà l’empresa ATC-SIG i tindrà una durada aproximada de tres mesos. Properament es realitzarà una xerrada informativa i un taller de participació, adreçat a aquelles persones directament relacionades amb la gestió energètica municipal, que s’estendrà a tota la ciutadania que es vulgui implicar en el procés de redacció del PAES.