Decathlon dobla la superfície de venda a Figueres i crea més de 30 llocs de treball

La cadena especialitzada hi ofereix productes de 65 esports diferents i també omplirà ampolles de submarinisme

Decathlon va inaugurar la seva botiga a Figueres a finals del 2004 al polígon comercial de Vilatenim. Aquesta primera tenda feia 1.787 metres quadrats, però amb el temps s'havia quedat petita. Per això, aquest 2012 la cadena francesa ha fer obres per ampliar-la.

Els treballs han permès duplicar l'espai de venda, passant a 3.637 metres quadrats. A més, també s'ha habilitat un aparcament amb capacitat per a més de 300 vehicles. Dins la nova botiga hi conviuen era més de 65 esports diferents, entre els articles de la vintena de marques pròpies que té Decathlon, i altres de marques internacionals.

La cadena francesa, a més, indica que s'ha ampliat la gamma de producte d'aquells esports que centren els preferències dels compradors, com ara "running, ciclisme, submarinisme, nàutica, caça i pesca". La nova botiga també ha incorporat una línia de caixes de pagament més ràpida (mitjançant targeta), un espai dedicat a taller més ampli i, a partir del març del 2013, oferirà un nou servei: omplir ampolles d'oxigen de submarinisme.

L'ampliació s'ha traduït també amb un increment de plantilla. En total, a Figueres, Decathlon ha creat 35 nous llocs de treball, entre indefinits i discontinus (per cobrir campanyes com ara la del Nadal o bé la temporada d'estiu, on la proximitat amb la Costa Brava fa que s'incrementin les vendes).

Un any després de Girona

L'ampliació de la botiga de Figueres arriba quan, ara fa just un any, Decathlon va fer el mateix amb la que té a Girona. En aquest cas, les obres van permetre passar d'una superfície de 2.080 metres quadrats a una de 4.220, i construir-hi un aparcament soterrani. La botiga de Girona es va inaugurar el 1997, se situa a la zona del Mas Gri i, amb aquella ampliació, la cadena especialitzada en esports va crear 60 nous llocs de treball (dels quals, la meitat eren indefinits).

A més d'aquestes dues, a les comarques gironines Decathlon també té una tercera botiga. Es troba a Platja d'Aro (Baix Empordà) i fa uns 1.000 metres quadrats. La cadena francesa especialitzada en esports també té en ment ampliar-la.

Decathlon compta amb una xarxa de 98 tendes, set magatzems logístics i 10.000 col·laboradors arreu de l'estat espanyol. En el darrer any, ha obert sis noves botigues (entre d'altres, a Mèrida). La setmana passada, a més, també va inaugurar l'ampliació de la seva botiga a Tarragona.