Sis detencions per cometre 18 robatoris amb força al Ripollès

Els Mossos no descarten més detencions i la investigació continua oberta

Els detinguts, tots de nacionalitat romanesa, amb antecedents i veïns de Barcelona, són: Luis Florin S, de 23 anys; Auras Stanel H, de 43 anys; Titu O, de 37 anys; Arghir V, de 38 anys; Constantin D, de 39 anys; i Florina Cristina I, de 21 anys. La unitat d'investigació els imputa un total de 18 robatoris amb força que van cometre a les poblacions ripolleses de Camprodon, Llanars, Vilallonga, Setcases i Sant Pau de Seguries.

Arran de diversos robatoris produïts en comerços i en domicilis a la comarca del Ripollès, entre els mesos d'octubre i novembre, la unitat d'investigació de Ripoll va començar una investigació per tal de localitzar els autors dels fets.

En data del 2 de desembre, pels volts de les sis del matí, mentre un dispositiu policial de la comissaria de Ripoll estava fent un control a la C-38, a l'alçada de Sant Pau de Seguries, per prevenir els robatoris amb força, els Mossos van fer aturar un vehicle amb quatre ocupants que anava molt carregat. El turisme va fer cas omís al control policial i es va escapar fins que poc després es va aturar enmig de la via en veure un altre control policial. Els quatre ocupants van baixar del cotxe i van fugir corrents, tres en direcció cap al riu i un cap a la muntanya. Els Mossos van poder detenir 'in situ' a dos dels ocupants, mentre que els altres dos van fugir.

En el moment de la detenció i l'escorcoll del vehicle els agents van poder comissar prop de 400 euros en bitllets fraccionats, però també objectes procedents d'algun robatori a establiments com ara un televisor, begudes, i una caixa de cabdals. A partir d'aquí, els agents van començar un ampli dispositiu de recerca amb controls a la carretera i a peu, inclòs el servei d'helicòpter per fer la recerca dels lladres des de l'aire, ja que es tracta d'una zona muntanyosa i amb barrancs.

Pels voltants de les vuit del matí, els mossos van detenir a la N-260 un dels homes fugitius. L'altre va ser localitzat a quarts d'onze del matí per l'helicòpter que va veure com un home s'amagava en un mas en obres de Sant Joan de les Abadesses.

Mentre es feia la recerca dels lladres fugitius, una patrulla dels mossos va veure un cotxe que circulava per Sant Joan de les Abadesses molt lentament, amb dos ocupants a l'interior i que tenia una actitud sospitosa. Els agents els van fer aturar però van fer cas omís fins que es van trobar amb un control de la policia local de Ripoll que, finalment, els van fer aturar. Els ocupants van intentar fugir però van ser aturats i detinguts també per tenir relació amb la investigació dels diversos robatoris. A aquests dos darrers detinguts, Constantin D i Florina Cristina, se'ls imputa també un delicte de desobediència als agents de l'autoritat.

La unitat d'investigació els imputa un total de 18 robatoris amb força, entre els quals diversos robatoris a estancs, comerços, domicilis i bars. A més, també els imputen la temptativa de la sostracció de dos vehicles. Els fets els van cometre a les poblacions de Camprodon, Llanars, Vilallonga, Setcases i Sant Pau de Seguries. Segons fonts policials, no es descarten més detencions i la investigació continua oberta.

Tots els detinguts passaran properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll.