Més de 300 comerciants a Lloret de Mar es concentren contra Fecsa-Endesa i reclamen compensacions

Demanen que deixin al poble els generadors per garantir el subministrament per Setmana Santa i estiu

  • Dos manifestants subjecten una pancarta i criden els lemes de la protesta © ACN
    Dos manifestants subjecten una pancarta i criden els lemes de la protesta © ACN
  • La manifestació va concloure a la plaça de l'ajuntament de Lloret de Mar © ACN
    La manifestació va concloure a la plaça de l'ajuntament de Lloret de Mar © ACN
A Lloret de Mar hi ha més de 900 botigues. Tot i que no totes obren tot l'any, sí que una bona part s'ha vist afectada per la manca de llum els darrers dies. Un fet que els ha obligat a abaixar persianes i deixar de guanyar diners. És el cas d'en Dani Mordo, que té vàries botigues de roba i que diu que ha hagut de tancar cinc dies. 'He perdut molts milers d'euros', explica mentre llança un missatge esperançador. 'Ara hem de tirar endavant i treballar, perquè ningú farà res per tu', afirma.

Com en Dani Mordo, molts han estat els comerciants que ahir a la tarda es van unir a la marxa. La convocatòria de la manifestació es va fer ja fa tres dies, quan molts encara no tenien llum, i els organitzadors en valoren positivament la participació. 'Volem que Endesa es faci càrrec de la catàstrofe de Lloret de Mar que ha estat per culpa del mal manteniment de les línies', va assegurar des de l'associació de comerciants El Molí-Rieral la seva presidenta, Betty Fernandez.

La manifestació, que va anar del carrer Sant Pere fins a la plaça de la Vila, l'encapçalava una pancarta amb el lema: 'El poble de Lloret vol solucions. Línies noves, indemnitzacions ja!'. Durant la marxa, moltes de les proclames que els manifestants van cridar anaven en contra d'Endesa i clamaven a la unitat del poble. 'Endesa és un, Lloret som tots', van cridar mentre també van demanar que 'la factura' de tot plegat la pagui la companyia.

Per la seva banda, el president de l'Associació de comerciants de Lloret de Mar, Francesc Alsina, ha demanat que la Generalitat exigeixi a Fecsa-Endesa el restabliment de la situació 'amb garanties' amb vistes a Setmana Santa, per tal que els comerciants puguin 'treure el màxim rendiment als seus negocis'. 'Lloret és una potència econòmica i deixar-la a les fosques és també deixar a les fosques part del país', ha afirmat.

Els comerciants tenen clar que volen anar a la una. 'Si no rebem ajudes en les pròximes setmanes denunciarem tots els comerciants junts a la companyia', ha afirmat. Alsina també ha comentat que estan decidint quina entitat els vehicula les reclamacions i que ja s'han posat en contacte amb ells tant la Cambra de Comerç de Girona com la direcció general de Turisme. La setmana passada, el gremi d'hoteler de Lloret de Mar ja va quantificar en 1.5 MEUR les pèrdues que el temporal els havia ocasionat.