Girona bull amb la primera celebració del Comerç de Nit d'hivern

Aparadors vivents, degustacions o concerts han amenitzat aquest jornada que dóna el tret de sortida a la campanya de Nadal

"Nosaltres volíem ser pioners en aquest sentit, atraure a la gent, que els ciutadans passegessin i així també compressin. Les llums nadalenques hi ajuden", ha ressaltat el president de l'Associació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer. L'entitat té previst tornar a repetir aquesta jornada festiva l'any vinent i, fins i tot, vol organitzar una diada Comerç de Nit a l'estiu i una altra a l'hivern. "Així tothom veuria que a Girona hi ha comerços de bona qualitat", ha ressaltat el president.

Des de les vuit del vespre, els carrers i comerços del centre han començat a emplenar-se de ciutadans desitjosos de conèixer les últimes novetats i promocions nadalenques. Més de 150 comerços s'han sumat a aquesta iniciativa festiva amb tota mena d'activitats com degustacions a diversos locals de la carretera Barcelona, aparadors vivents al carrer migdia, tallers de maquillatge i estètica, concerts i, fins i tot, descomptes amagats en globus. A més, l'associació també ha organitzat diversos concerts pels diversos trams de l'eix comercial en intervals de trenta minuts. 'Canyestres', el cant coral de l'Associació Coral Pla de Girona, els sons de jazz de Carles Bech, l'espectacle musical de Nàiade o els timbalers de Pere Botero han estat alguns dels grups que s'han passejat pels carrers de la capital gironina.

A més, gràcies a un acord entre l'associació i Mercagirona, els ciutadans han pogut gaudir de la nit 'Entruita't' on els participants han pogut fer-se les seves pròpies truites amb l'objectiu de promocionar el consum saludable d'hortalisses entre la població. Fins i tot, els hotels, bars i restaurants adherits a l'Associació d'Hostaleria Girona Radial han ofert descomptes del 10% als clients que presentessin un val de compra d'aquest dia als establiments de l'associació comercial.

La gran majoria dels ciutadans han valorat positivament aquesta iniciativa única. "El comerç ha de ser original, cal inventar coses i, per això, varem pensar que seria bo que els interessats agafessin un globus quan portessin les seves compres i així tinguessin un descompte especial", ha ressaltat la responsable de la botiga Güest de Girona, Montserrat Grau.

Iniciatives originals que també s'han repetit a la botiga TNC o la nova Muy Mucho. "Sóc de Blanes i m'ha encisat veure com Giroan està viva, el comerç es reactiva. Aquesta iniciativa és una aposta molt atractiva perquè els negocis pugin tirar endavant. Això engresca i es respira esperit nadalenc", ha explicat en Josep, un dels visitants.