Michael Nyman i Valery Gergiev passaran aquest 2013 per l'Auditori de Girona

La nova programació compta amb 30 concerts i combina grans noms del panorama internacional amb músics catalans

La nova temporada de l'Auditori està adreçada a tots els públics amb 15 concerts de música clàssica, 15 de música moderna - dos d'ells familiars- i es complementa amb les activitats i tallers que es fan a l'Espai Marfà. Aquest any, coronen la programació de música moderna la màgica àurea de Michel Nyman, les atmosferes de Dominique A, la vocalista de Madredeus Teresa Salgueiro i l'indiscutible Salif Keita.

Des d'aquest mes de gener i fins el proper juny l'Espai Marfà continua focalitzant activitats dirigides als músics, professionals amb l'objectiu de proporcionar eines per a un sector en continua evolució. A més, també s'intenta posar especial èmfasis amb activitats dirigides a fer gaudir de la pràctica musical a la ciutadania i promoure l'interès per unes pràctiques musicals riques i diverses.

Tot i que es continua apostant pel cicle 'Càpsula' amb artistes del territori com Rusó Sala i Le Croupier, la programació per aquesta propera temporada també es recolza amb artistes innovadors tals com Roger Mas, Seward i Pau Vallvé. La música clàssica continua brillant dins la programació de l'Auditori de Girona amb orquestres prestigioses com Teatre Mariinsky i formacions tals com Il Giardino Armonico o Yuja Wang, la gran virtuosa del piano reconeguda internacionalment. A més, l'Ibercamera portarà a Girona el cor de nens de Windsbach, l'Staatskepelle Weimar i l'Orquestra de Cambra de Munic, entre moltes d'altres.

També es farà un nou concert participatiu de la mà de la Fundació 'La Caixa' i s'ha treballat conjuntament amb l'Orquestra de Girona, l'Orquestra de Cadaqués i la GIOrquestra. Pel que fa al sector de la música moderna, l'Auditori de Girona ha buscat la complicitat del Black Music Festival, The Project, el Taller de Músics, la Casa de al Música Salt-Girona, l'Escola de Música Avançada i So (EUMES), l'Escola de Música Moderna de Girona i el Sunset Jazz Club.

Aquest any, l'Auditori de Girona, estrena un nou sistema de venda d'entrades propi a través de la seva pàgina web 'www.auditorigirona.org' o bé presencialment a les taquilles del mateix Auditori, del Teatre Municipal, la Sala La Planeta i l'Auditori CC La Mercè. Ja estan a la venda les entrades del concert Dominique A i a partir del proper 10 de desembre ja es podran adquirir les entrades del cicle Ibercamera.