Tres homes assalten una casa a Campllong, lliguen dues dones i les ruixen amb gasoil

Durant els darrers dies, ja s'han registrat més robatoris a l'interior d'habitatges d'aquest poble i de Sant Andreu Salou

El robatori amb violència va tenir lloc pels voltants de dos quarts de nou del vespre. L'habitatge es coneix com a 'Can Barrera' i es troba al veïnat de la Bruguera, situat a l'altra banda de la C-25 amb el nucli de Campllong. Els tres assaltants, que portaven la cara mig tapada i semblaven de procedència magribina, van aprofitar que la filla entrava a casa amb el cotxe per abordar-la.

Quan la noia, que té uns 30 anys, va sortir del vehicle, els lladres li van posar un ganivet al coll i li van demanar les claus de l'habitatge. Després, els assaltants van fer-les servir per entrar a l'interior i van anar de dret cap a la cuina, on hi havia la mare, una dona d'uns 60 anys, que aleshores estava feinejant per preparar el sopar.

La dona havia treballat a l'empresa càrnia La Selva, però ara feia un temps que s'havia prejubilat per cuidar el seu marit, un contractista que tenia una malaltia terminal i que va morir a finals de juny. D'ençà d'aleshores, mare i filla vivien a la casa del veïnat de la Bruguera.

Els lladres van lligar la filla i es van endur les dues dones en una habitació. Mentre un dels assaltants les vigilava, i els deia que si col·laboraven no els passaria res, els altres van regirar tota la casa de cap a peus. Els assaltants anaven arreplegant tots els objectes de valor que trobaven i va ser aleshores quan també van localitzar la caixa forta.

Ruixar amb gasoil

Perquè les dues dones col·laboressin i els donessin la combinació, els assaltants les van amenaçar, les van colpejar i les van ruixar amb gasoil. Després, van carregar el botí al cotxe de la família -un BMW- i van fer servir el vehicle per fugir. Abans de marxar, però, també van lligar la mare per evitar que donés l'alarma.

Els assaltants es van endur joies, diners, els telèfons mòbils, un ordinador i aparells electrònics. Les dues dones no van poder deslligar-se fins ben bé una hora més tard i, cap a les onze de la nit, van poder alertar els Mossos d'Esquadra. Diverses patrulles es van desplaçar fins al lloc dels fets, i també es va donar l'alerta a la resta de dotacions per intentar localitzar el vehicle robat.

A conseqüència de l'agressió, la filla va necessitar ser traslladada a l'Hospital Josep Trueta, perquè tenia diverses contusions. L'altre fill de la família, que s'està a Barcelona, va arribar passades la una de la nit a l'habitatge, i es va fer càrrec de la mare i la germana.

Més robatoris a la zona

L'assalt violent d'ahir no és l'únic robatori que hi ha hagut a la zona en els darrers dies. Diumenge passat, sense anar més lluny, uns altres lladres van entrar en una casa propera a 'Can Barrera' i que al poble es coneix com a 'Can Juny'. A més, també s'han registrat fins a tres robatoris més en habitatges del poble veí de Sant Andreu Salou.

En tots aquests casos, però, en el moment en què els lladres van entrar a les cases no hi havia ningú al seu interior. L'alcalde de Campllong, Lluís Freixas, explica que des de l'Ajuntament es demanarà als Mossos d'Esquadra que facin xerrades informatives als veïns sobre mètodes de prevenció. "La gent aquí sempre ha anat de molt bona fe, i quan hi ha algú desconegut no en malpensa; ara, potser ho haurem de començar a fer", ha explicat.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Andreu Salou, Francesc Casanovas, explica que durant el darrer any han viscut un degoteig de robatoris. "Som un poble on hi ha 60 cases, i aquests darrers dies ja n'han entrat a tres", concreta. Casanovas també explica que els lladres solen fer destrosses als habitatges i s'emporten tot allò de valor que troben, "fins i tot els radiadors, per vendre'ls com a ferro".

"Se'ns ha posat la por al cos", concreta l'alcalde. Per això, aquests dies, els veïns del poble s'estan organitzant per fer torns de vigilància durant la nit (des de les deu fins a la una de la matinada). "Som un poble aïllat amb cases disseminades i hem d'estar alerta; per això, hem recomanat a la gent que tanqui portes, que deixi algun llum encès si no hi són i que, si veu qualsevol cosa, avisi els Mossos d'Esquadra", conclou.