Pau Miró retrata ara les dificultats de la generació jove a 'Un refugi indie'

L'obra s'estrena al Temporada Alta i després arribarà a la Sala Beckett

Miró ha explicat que 'Els jugadors' parlava d'una generació de gent que s'acostava als 60 i estaven arraconats, ara, ha dit, es volia acostar a una generació dels 20 que els han deixat desemparats. El director ha dit que cada vegada hi ha menys recursos i hi ha més dificultats per la situació econòmica. Miró ha indicat que aquests joves encara han de canviar el xip i tenen els automatismes del passat amb els ipod, els ihpone, els ipad... "No són conscients que porten una vida molt dura", ha apuntat. De fet, a l'espectacle els personatges es mouen entre una estètica "molt estilitzada i mona" i unes vides "molt dures i complicades que per sobre viure han de fer de tot".

El nom de l'obra 'Un refugi indie' mostra per una banda uns personatges que busquen un refugi, una reserva índia, a nivell metafòric, on poder descansar. La paraula indie fa referència per un costat a la reserva índia que està fora de la llei i a la música independent.

L'espectacle tracta sobre sis personatges i arrenca amb el guapo que fa negocis "fastigosos" que té un germà gran que en treu rèdit de tot això. "En un dels hotels on el guapo fa negoci coneix la cambrera que està assetjada per un senyor de 60 anys i comencen una història", ha explicat, al temps que ha ressaltat que a l'obra hi ha un contrast entre la puresa i la foscor. A més d'aquesta història se'n van produint d'altres com la d'un fugitiu que coneix una estudiant. Les històries es van entrecreuant i es van construint uns mínims vincles.

Segona part d'una trilogia sobre els diners

Miró ha apuntat que hi ha un paral·lelisme amb 'Els jugadors' i la tercera peça que està preparant i són els diners. De fet, Narcís Puig, adjunt a la direcció del Temporada Alta, ha assenyalat que l'obra té pinta de ser la segona part d'una trilogia on 'Els jugadors n'és la primera'.

En l'espectacle hi actuen Isaac Alcayde, germà; Joan Solé, músic; Andrea Trepat, cambrera; Peter Vives, guapo; Marta Ossó, estudiant, i Jordi Llovet, el fugitiu. 'Un refugi indie' és una coproducció de La Fantàstica S.L., Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia i Temporada Alta - Festival de Tardor de Catalunya, Girona/Salt.