Desarticulada una banda de narcotraficants que operava a la Costa Brava

La policia estatal ha detingut nou persones i ha comissat més de 4,3 quilos de cocaïna

Les investigacions es van iniciar després d'una operació policial que va acabar aquest estiu amb la detenció d'onze persones i el comís de 500 quilos d'haixix a un grup de narcotraficants que operava a Barcelona i Girona. Arran del desmantellament d'aquest grup, la policia estatal va continuar estirant del fil i ha detingut nou persones més a la Costa Brava. Es tractaria d'una ramificació d'aquella banda que actuava de manera paral·lela a la Costa Brava i es dedicava a la distribució de cocaïna i marihuana a diferents poblacions del litoral gironí.

Agents de la policia estatal, en col·laboració amb la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), han estat els encarregats de desarticular aquesta banda. Els agents han descobert que la banda amagava i tractava les substàncies a tres domicilis de Sant Antoni de Calonge i Palamós (Baix Empordà). Els narcotraficants fins i tot havien convertit un d'aquests domicilis en un complet laboratori de cocaïna.

Vuit dels nou detinguts són de nacionalitat colombiana i també hi ha implicat un home de nacionalitat espanyola. Els agents els han intervingut 4,3 quilos de cocaïna, 50 plantes de marihuana i 500 grams de cabdells, tres vehicles, una pistola de fogueig, 11.000 euros i diferents eines per tallar la droga, entre d'altres objectes.

Un laboratori completament equipat

Segons la policia, el grup desarticulat estava perfectament organitzat i disposava de tres domicilis des d'on operava. Un d'aquests es trobava a Sant Antoni de Calonge i s'havia habilitat com a laboratori destinat al processament, adulteració i tractament dels estupefaents. Des d'allà, les drogues sortien totalment preparades per a la seva venda i distribució. En aquest habitatge, la policia va trobar cinc quilos de substàncies per tallar la droga i diverses eines i instruments per tractar-la, així com una instal·lació elèctrica imprescindible per fer funcionar totes aquestes eines. En aquest registre també van comissar 800 grams de cocaïna i 500 grams de cabdells de marihuana.

En un dels domicilis de Palamós, concretament al traster de l'aparcament, van trobar amagats entre diferents objectes fins a 3,5 quilos de cocaïna ja processada, a punt per ser venuda. En el tercer domicili, també a Palamós, es van trobar 50 plantes de marihuana.

Estructura jerarquitzada

Dels nou detinguts, set homes i una dona són de nacionalitat colombiana i el novè membre és un home de nacionalitat espanyola. La banda disposava de tres vehicles i una moto per poder-se desplaçar a les diverses poblacions on distribuïen la droga.

Segons la policia, la seva estructura jeràrquica establia diversos esglaons en l'organització del grup. Hi havia un màxim responsable i, a banda, hi havia els membres que s'encarregaven de transportar les substàncies, d'altres que les processaven i, finalment, els que les distribuïen a llocs públics o a zones d'oci. Entre els efectes intervinguts, a part de la droga, també hi ha una pistola de fogueig, 11.000 euros i fins a deu telèfons mòbils diferents, usats aleatòriament per despistar a la policia.

Els detinguts han estat posats a disposició judicial i el jutge ha decretat presó provisional per a tota la banda. Estan acusats dels delictes de pertinença a organització criminal i tràfic d'estupefaents.