Boada afirma que Fecsa-Endesa 'no feia les inversions necessàries' per mantenir la baixa i mitjana tensió

Boada ha recordat que la prioritat del Govern és que totes les persones tinguin llum

Joan Boada ha recordat que la prioritat del Govern és que totes les persones tinguin llum. 'Ara no tothom té llum, no podem parlar de normalitat', ha afirmat Boada que exposa que des del Govern estan fent totes les actuacions necessàries per restablir el subministrament elèctric i per esclarir responsabilitats.

El secretari general d'Interior ha afirmat que la línia elèctrica ha 'fallat de manera estrepitosa' i assegura que això no es pot deure només a un temporal fort. Segons Boada, el culpable d'aquesta situació és que hi ha hagut poc manteniment en la baixa i la mitjana tensió, sobretot a la zona de Lloret de Mar.

Boada ha explicat que les responsabilitat encara s'han d'esclarir ha afirmat que és per aquest motiu que el Departament d'Economia ha obert expedients informatius a les companyies distribuïdores. El número dos d'Interior també ha afirmat que és el Departament d'Economia el que tenia responsabilitats en les inspeccions i que aquests expedients també serviran per saber si van complir amb les seves obligacions. 'Veurem si s'han anat fent', ha explicat Boada.

Català per conduir

Boada ha visitat aquest dimecres Salt (Gironès) per presentar una guia del Servei Català de Trànsit per augmentar les competències en llengua catalana de la població d'origen estranger que vol obtenir el permís de conduir. Són unes fitxes que recullen l'experiència de cursos ja impartits i que les persones nouvingudes han de treballar de 50 a 100 hores als centres de formació per a adults i a les associacions . L'objectiu és dotar-les d'un recurs didàctic útil per fer front a la manca de vocabulari i al desconeixement dels codis lingüístics i del format dels tests utilitzats a les escoles de conducció.