L'Auditori de Girona ja té la seva orquestra

La Jove Orquestra Auditori de Girona (JOAG) s'estrena en un concert el 8 de desembre i produirà un concert anual

La JOAG serà d'ara en endavant l'orquestra resident de l'Auditori de Girona, on tindrà la seva seu permanent i estable. Neix amb la voluntat de promoure la professionalització dels joves intèrprets i facilitar la seva inserció laboral en el món de la música a través del treball amb directors i intèrprets de prestigi, tot plegat en un marc geogràficament proper.

La Jove Orquestra Auditori de Girona, que s'ha presentat aquest matí al consistori, és un projecte pedagògic impulsat per l'Ajuntament de Girona i la Fundació Auditori Palau de Congressos, que també compta amb la col·laboració de l'Orquestra de Cadaqués, l'Associació de Galligants i el Conservatori de Música de Girona.

La JOAG té com a principis de la seva acció musical l'excel·lència en el treball, la professionalització i la identitat. L'estructuració del treball en projectes permet una gran versatilitat a la formació que, d'aquesta manera, es pot acostar a les necessitats dels futurs professionals que comprenen des del conjunt de vents o l'orquestra de corda, fins a les formacions simfòniques.

Com a objectius de treball, la JOAG produirà un concert anual que s'interpretarà a l'Auditori sota la direcció artística d'una figura nacional i/o internacional, així com també una petita gira. El concert de presentació de la JOAG serà el dissabte 8 de desembre a les 21 hores a la Sala Montsalvatge de l'Auditori, sota la direcció artística del Quartet Casals, assistit en la secció de vents per Dolors Chiralt, membre de l'OBC.