La nova edició del Firatast Girona aplegarà 70 estands on s'oferiran 400 tastets a escollir

La fira incorpora per primer cop una espai amb jocs per a nens a la planta superior i taules per a dues persones

Els visitants compren uns tiquets que es bescanvien per una gran varietat de productes a escollir. Les degustacions van des de la cuina més tradicional, passant per plats més moderns i avantguardistes fins a productes que destaquen per la seva senzilla en l'elaboració.

Entre els participants a la nova edició, destaquen col·lectius com ara les Cuineres de Salt, les de Sils i l'Ateneu de Vilablareix, així com una de les últimes creacions dels germans d'El Celler de Can Roca, la gelateria Rocambolesc. També es podrà tastar el croissant artesà de mantega elaborat per Abraham Balaguer que ha estat escollit com el millor d'Espanya aquest 2012.

En aquesta nova edició, s'ha decidit ampliar la zona dedicada a les taules incorporant espais per a dues persones per aquells que vulguin una major intimitat. Per altra banda, es manté la possibilitat de reservar per a grups i colles. Segons explica el seu director, Josep Maria Matamala, "el Firatast és una alternativa on poder dinar o sopar a un preu molt econòmic i amb un format molt atractiu i divertit".

Una cercavila i un concurs de fotografia

El 29 de novembre, a les sis de la tarda, s'organitzarà una cercavila amb el grup de percussió Taxeks de Celrà que començarà a la plaça de la Independència i acabarà al Palau de Fires. Tots els participants podran entrar de forma gratuïta posteriorment. Per altra banda, es convoca un concurs de fotografia Instagram. La imatge guanyadora servirà per al cartell de la pròxima edició.

La fira també col·labora amb el Banc dels Aliments i el gran recapte. Així, tots els visitants que portin el primer dia productes bàsics podran entrar a la fira de forma gratuïta.