El Servei Català de Salut adjudica la gestió del CAP de l'Escala a una empresa privada

L'Ajuntament està preocupat pel canvi en la direcció, fins ara a mans de la Fundació Salut Empordà

El consistori ha fet un comunicat expressant la seva "preocupació" davant la possibilitat que la gestió de l'ABS passi a mans d'una empresa privada "no vinculada amb el sector". Des que es va tenir coneixement del procés, l'alcalde ha defensat la necessitat de mantenir l'actual sistema de gestió per part de la Fundació Salut Empordà, una entitat sense ànim de lucre que està presidida per l'alcalde de Figueres, Santi Vila. Així ho va expressar al director del Servei Català de Salut de la Generalitat, Josep Maria Padrosa.

Per tractar aquesta qüestió, s'ha decidit convocar aquest dijous una reunió del Consell Municipal de Salut -on hi ha representats els actors de l'àmbit sanitari local- així com un ple extraordinari a les vuit del vespre on es debatrà la situació i es preveu l'aprovació d'un manifest consensuat.

El concurs públic

Des del Servei Català de Salut s'ha confirmat que ahir dimarts es va aprovar l'adjudicació provisional al grup Eulen, perquè tenia una millor puntuació tant de la proposta tècnica com l'econòmica. Ara, s'obre un període de 10 dies hàbils per tal que l'empresa presenti tota la documentació alhora que també es poden fer arribar al·legacions, tal com està estudiant dur a terme la Fundació Salut Empordà, la gestora de l'ABS de l'Escala des de l'any 2000.

El grup Eulen és una empresa multinacional dedicada a àmbits com ara la neteja, la seguretat, el manteniment i els serveis sociosanitaris, entre d'altres, i la seva activitat s'estén més enllà de l'estat espanyol, com ara Portugal i Amèrica Llatina, segons informen al web.

El Servei Català de Salut recorda que aquest sistema d'adjudicació es fa seguint el compliment de la llei i, en el cas de la gestió de les ABS, es convoca cada cinc anys amb un any de pròrroga. Per altra banda, subratllen que el fet que la gestió passi a mans d'una empresa privada no comportarà canvis en el funcionament actual i la plantilla de professionals serà la mateixa ja que serà subrogada.

En total s'han tret a concurs 16 àrees bàsiques de salut de Catalunya, de les quals tres es troben a la demarcació de Girona. A banda de la de l'Escala, també hi ha la Vall d'en Bas i Cassà de la Selva, que mantenen l'entitat que les gestiona actualment.