Presó per a dos lladres que robaven a comerços del centre de Figueres

Els dos homes manipulaven el cablejat elèctric per poder obrir les persianes metàl·liques

Aquests portaven un navegador GPS idèntic al que havia estat robat dos dies abans al carrer Via Augusta. Un cop comprovada la denúncia presentada per part del propietari, els homes van ser detinguts per la seva relació amb el robatori amb violència.

Paral·lelament, la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra estava indagant un seguit de robatoris amb força que s'havien produït en diversos comerços del centre de Figueres. Van trobar indicis de que els detinguts hi podrien estar relacionats en veure que sempre accedien als establiments utilitzant un mateix 'modus operandi'. El que feien era manipular el cablejat elèctric que acciona el mecanisme d'obertura de les persianes metàl·liques.

La llista dels robatoris comesos i els intents frustrats

Els dos primers robatoris van ser els dies 21 i 24 d'octubre passat en una botiga de roba del carrer Peralada. Van sostraure diners i roba valorada en uns 2.000 euros. Els tres robatoris següents van passar els dies 24 i 29 d'octubre i el 5 de novembre en una altra botiga de roba al carrer Portella. En les tres ocasions, van sostraure diners en metàl·lic de la caixa enregistradora.

El sisè fet va ser una temptativa de robatori amb força en un establiment de la Plaça de l'Ajuntament durant la nit del dia 23 al 24 d'octubre passat. En aquest cas, no van arribar a accedir a l'interior del local. El tres fets següents, que també van ser tres temptatives de robatori amb força, es van produir durant la nit dels dies 29 al 30 d'octubre. El primer en una fleca de pa del carrer Ample, el segon en una botiga de roba del carrer Forn Baix i el tercer en una carnisseria del carrer Mendez Nüñez.

El desè robatori es va cometre en una altra fleca del carrer Enriqueta Paler, la nit del 17 al 18 de novembre. En aquest cas, els lladres van endur el calaix de la caixa registradora amb diners i diverses ampolles de begudes alcohòliques.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el 24 de novembre passat a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar el seu ingrés a presó.