Un petard origina l'incendi de Torrent, que calcina més de 14 hectàrees

Els Mossos reobren la GI-652 que estava tallada pel foc

L'explosió d'un petard hauria originat l'incendi que s'ha produït aquest dilluns a la tarda entre la carrtera de Pals i la riera de Torrent (Baix Empordà), segons apunten els Agents Rurals.

L'avís de l'incendi ha arribat a les 14.49 i mentre els Bombers treballaven en les tasques d'extinció, el cos dels Agents Rurals ha començat a recollir indicis per saber l'origen del foc.

Sobre el terreny, els agents s'han trobat un petard del tipus tro en el punt on hauria començat el foc i també restes de material pirotècnic. L'explosió d'aquest petard hauria acabat calcinant més de 14 hectàrees de terreny. D'aquesta superfície provisional, 12,49 ha són de terreny agrícola, 1,7 són de zona foresta i 0,18 de sòl urbà.

L'incendi ha afectat només als terrenys del terme municipal de Torrent. Arran de l'avís per l'incendi, els Bombers han activat 19 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris per fer retrocedir les flames que estaven en un tram entre la carretera local GI-652 a Pals i la riera. El foc s'ha propagat en direcció nord-est. 

Els Bombers han aconseguit evitar la propagació de les flames a partir de foc tècnic, eines manuals i també de les descàrregues dels mitjans aeris. Una vegada s'ha estabilitzat el foc, a dos quarts de cinc de la tarda, el cos ha retirat progressivament les dotacions aèries i ha mantingut les terrestres. A les sis, el cos ja donava per controlat l'incendi i quinze dotacions han seguit treballant-hi.

En paral·lel, els Mossos d'Esquadra han tallat la GI-652 després que al principi del foc, les flames creuessin la carretera. La via ha estat tancada en els dos sentits de la marxa fins les set de la tarda, aproximadament, quan s'ha reprès la circulació.

Els Agents Rurals han demanat extremar les precaucions de cara a la revetlla de Sant Joan per evitar que els petards generin nous incendis. En aquest sentit, recorden que la normativa impedeix encendre fogueres i llançar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes dins de terrenys forestals o en els 500 metres propers, des del dia 7 de març.

A més, recorden quer per llançar coets i petards cal respectar la distància mínima i s’ha de fer sempre en direcció contrària a la zona forestal i a les zones agrícoles amb conreu de cereal.